DSC 0206
DSC 0206

Vind je STEM dankzij Jong Digidak

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics.

Kortom de exacte wetenschappen. Al enkele jaren zet de Vlaamse overheid zich in om kinderen en jongeren meer uit te dagen op vlak van wetenschappen en technieken. Je kan als leerling op school kiezen voor een STEMrichting, maar ook in andere vakken zit vaak de STEM leerlijn vervat. Ook buiten de schoolmuren zijn er tal van mogelijkheden om kinderen en jongeren te stimuleren.

Ook Jong Digidak wilt kinderen uitdagen om te proeven van de exacte wetenschappen. In onze STEM academy brengen we deze onderwerpen op een leerrijke en leuke manier bij jongeren. Zo stimuleren we hen om te kiezen voor een technische of wetenschappelijke studierichting of willen we hen meer inzicht geven in de wereld om hen heen.

Vlaanderen stimuleert gemeenten en organisaties om in elke gemeente een aanbod van STEM activiteiten in te richten. Daarom kunnen erkende STEM academies zoals Jong Digidak, trajecten aan een gereduceerd tarief aanbieden.

Meer informatie is eveneens te vinden via www​.stem​.vlaanderen​.be

Hoe werkt het?

Je boekt bij Jong Digidak een STEM traject met een thema naar keuze. Aan het ganse traject nemen maximaal 15 deelnemers deel. Elke workshop duurt 3 uur en vormen samen een traject. Gezien de opbouw van het traject, is een vaste groep jongeren noodzakelijk. Je kiest zelf hoe je deze inplant. Wij zorgen voor al het materiaal, jij zorgt voor het lokaal (en versnaperingen). Naast de werving die je doet via je eigen kanalen, plaatsen we deze ook in de uitpas.

DSC 0218

Kostprijs?

Een traject kost € 600 incl. BTW + verplaatsingskost van €0,37/km. We komen vanuit het mooie Turnhout. De trajecten worden aangeboden dankzij de steun vanuit het Agentschap Innoveren en ondernemen in Vlaanderen. 

Jong Digidak ontwikkelde 5 uiteenlopende thema’s (knop naar aanbod STEM)

Robots

Druk op de ketel

Digitaal orkest

Energie overbrengen

Onder spanning

Neem contact op

Heb je meer uitleg nodig of wil je graag samenwerken? Contacteer ons en onze samenwerking kan beginnen.
Contacteer ons