Lesgever toont app aan kind

Allemaal digitaal

Deze bundeling van apps werd door Jong Digidak samengesteld voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs waar we vooral mikken op OV1.

Allemaal Digitaal’ is een bundeling die nooit echt af’ zal zijn. De digitale wereld staat immers nooit stil. Er zullen blijvend apps ontwikkeld worden die het verdienen om in deze lijst te staan er zullen er jammergenoeg ook af gaan omdat ze niet meer beschikbaar zijn.

De meeste apps in onze bundel zijn gratis. We hebben hier voor gekozen omdat we het belangrijk vinden dat iedereen toegang heeft tot bruikbare apps om digitale skills te oefenen en te versterken.

Sommige gratis apps zijn meer vatbaar voor reclame. Als gebruiker of begeleider van de gebruiker moet je je hier van bewust zijn.

Wij wensen jullie alleszins veel plezier!

Sensory fish


Een spel waarbij vissen in een aquarium zwemmen. Bij de gratis versie kan je kiezen uit 6 soorten vissen. Na de keuze van de vissoorten stel je het aantal vissen dat je in je aquarium wil. Verder heb je de keuze uit twee effecten, zijnde bubbels of sterren, en twee taferelen of achtergronden voor je aquarium. De gebruiker kan dan door het scherm aan te raken bubbels of sterren laten verschijnen waar de vissen naartoe zwemmen.

https://​play​.google​.com/​s​tore/…

Magic fluid free

Vloeistofsimulatie in uw zak! Raak het scherm aan en maak een prachtige beweging van kleurrijke rook en water. Kalmeer en ontspan terwijl u trippy, magische wervelingen van vloeiende kleuren bekijkt. Word artistiek en ontwerp creatief, bevredigende patronen van verf en deeltjes.

https://​play​.google​.com/​s​tore/…

Sand draw

Teken op zand. Je kan deze app gebruiken om leuke raadspelletjes te spelen zoals pictionary.

https://​play​.google​.com/​s​tore/…

Tiny tap

Tiny tap is de meest uitgebreide leerervaring voor je jouw lessen en je leerlingen. In deze app vind je tal van educatieve spellen. VAn plaatjes benoemen, geluiden horen tot puzzelen en zo veel meer!

Sluit je aan bij de miljoenen mensen over de hele wereld die Tiny Tap gebruiken als hun favoriete leermiddel voor kinderen.

150.000 educatieve spellen voor kinderen van 2 – 8 jaar

https://​play​.google​.com/​s​tore/…

TOCA kitchen 2

De razend populaire Toca Kitchen is terug! Met nieuwe gasten om voor te koken, meer tools om mee te spelen en nieuwe combinaties van voedsel om uit te testen, nodigt Toca Kitchen 2 alle koks uit om rommelig te worden en te beginnen met spelen!

https://​play​.google​.com/​s​tore/…

Toca hair salon 4

Welkom bij Toca Hair Salon 4 – Leef je uit in de salon en maak de mooiste looks! Kies een personage en geef hem of haar het uiterlijk van je dromen, of ontdek wat je allemaal kunt doen met de tools. Laat je van je creatieve kant zien met make-up, schmink, kappersspullen en nog veel meer!

https://​play​.google​.com/​s​tore/…

Thermal scanner

Zie alles gekleurd in thermisch filtereffect Kleuren zoals heldere dingen in rood / geel en donkere dingen in blauw / groen. Gebruik het ingebouwde wiel en verander het uiterlijk van de kleuren.

Deze app is slechts een simulatie!

https://​play​.google​.com/​s​tore/…

Microsoft Teams image 10

Hier volgt nog een lijst van apps die nog gaan toevoegen je kan ze zelf ook al opzoeken.

paper app

MrrMrr face filters

green screen by Do Ink

Seedlink comics app

code-a-pillar

Scratch Jr

fidget toys 3D

magic piano by smule

YouTube kids

Steffie

Disney coloring world

reken app

Kinderen Nederlands leren (Nederlands leren met Emma) gratis trial versie (€7,99) voor de volledige versieIquarium

Een huisdier in de klas is leuk, maar met een echt dier is dit niet altijd eenvoudig.

Dit aquarium geeft je de voordelen van een echte goudvis, maar zonder de zorgen.

Gebruik deze goudvis als startactiviteit van de dag. Elke dag mag een leerling de vis verzorgen.

Zorg je goed voor de vis, dan verdient je klas regelmatig nieuwe dingen voor in het aquariumMagic Fluid freeEen creatieve activiteit voor je leerlingen.

Je kan de tablet gebruiken om door enkele aanrakingen mooie tekeningen te maken.

Deze app is geschikt voor leerlingen zonder heel gerichte motoriek.